Våra produkter.
Här kan ni hämta högupplösta bilder för tryck. Upplösning 300 dpi. Format JPG
Högerklicka på hämta bild och spara mål som...

       
   
JYSK Påslakan och örngott
Hämta bild
    

PRESSMEDDELANDE 
Göteborg 2005-10-27                                        

Genombrott för ekologiska bomullsprodukter i Finland

Prisma först på konsumentmarknaden i Finland
- första ordern värd fyra mkr för Dibb.


Dibb AB, generalagenten för ekologiskt odlad bomull i Nordeuropa och producent av ekologiska bomullsprodukter, har ingått avtal med Prisma om att leverera Svanen- och Kravmärkta bomullsprodukter. Initialordern är värd cirka fyra miljoner kronor för Dibb.
Prisma blir därmed först i Finland med att erbjuda Svanen- och Kravmärkta bomullsprodukter direkt till konsumenter.


- Det faktum att våra produkter nu blir tillgängliga direkt för konsumenter via en stor kedja är ett definitivt genombrott för ekologiska bomullsprodukter i Norden. De har tidigare mest funnits inom COOP Forum, vissa hotellkedjor och på konferensanläggningar i Sverige samt SunWing Resort, säger Håkan Skoglund på Dibb som arbetat med ekologiskt odlade bomullsprodukter sedan början av 90-talet.

Inledningsvis kommer produkterna att säljas på 46 större Prisma varuhus runt om i Finland. Målet är dock att bredda försäljningen så att frottéhanddukar, örngott, lakan och påslakan av ekologiskt odlad bomull skall finnas tillgängliga hos Prisma / SOK i hela Finland.

- Samarbetet med Dibb och vår nya satsning innebär att Prisma  ligger i framkant utifrån miljöaspekter.Förhoppningen är att vi skall förändra konsumenternas vanor när det gäller användning av textilprodukter, säger Maarit Grönlund Intrade Partners / Prisma.

Bomull är en av världens mest besprutade jordbruksgrödor. Den ekologiskt odlade bomullen kostar något mer att framställa. Å andra sidan visar tester att kvalitén på slutprodukten blir betydligt högre och att livslängden förlängs jämfört med produkter som tillverkats av konventionellt odlad bomull. Råbomull och färdiga produkter odlas och produceras utan kemikalier.

- Vi gör en långsiktig satsning på dessa produkter, som vi tror kommer att bli en försäljningssuccé samtidigt som vi gör en insats för miljön, säger Maarit Grönlund

För ytterligare information kontakta:
Håkan Skoglund, Dibb, tel. 08-665 08 53.
Maarit Grönlund Intrade Partners OY,  Finland.Tel +358-10-76 81522 alt +358 50 338 5609 www.s-kanava.fi

Dibb AB levererar råbomull, garn, väv samt färdiga produkter i giftfri bomull över hela Europa. 1995 var Dibb det första och enda textilföretaget i Norden som fick rätt att använda Miljösvanen (licensnummer 339 001).


 
 
PRESSMEDDELANDE
2004-01-15

Först i Norden
Coop lanserar hemtextil av ekologisk bomull

Nu finns ekologiska lakan och handdukar som producerats utan bekämpningsmedel till försäljning i Coops butiker. Bomull är enligt nordisk miljömärkning, en av världens mest besprutade jordbruksgrödor. Att producera ett kilo bomull kräver ett kilo kemikalier.

Coop är först i Norden med att erbjuda Svanen- och Kravmärkta bomullsprodukter direkt till konsumenter. Dibb AB, generalagenten för ekologiskt odlad bomull i Nordeuropa och producent av ekologiska bomullsprodukter, har ingått avtal med Coop om att leverera Svanen- och kravmärkta bomullsprodukter inom varumärket Änglamark.

Änglamarkstextilierna har två miljömärkningar, Svanen och KRAV. KRAV borgar för att bomullen är ekologiskt odlad utan kemiska bekämpningsmedel. Svanen bedömer processen till färdig textil, spinning, vävning och färgberedning.

- Vi är mycket glada över att kunna presentera ännu en ekologisk produkt. Odling av bomull på konventionellt vis medför stora miljöproblem runt om i världen. Bomullen i de nya Änglamarksprodukterna är odlad utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, och dessutom utan genmodifiering, säger Åke Natt och Dag, miljöchef Coop Sverige.

Den ekologiska bomullen anses även mer hållbar, eftersom fibrerna är mindre påverkade av kemikalier.

Änglamarkstextilierna säljs i ett första skede på 32 större Coop Forum. Utvärderingar får senare visa om antal försäljningsställen kan öka.

Ytterligare upplysningar
Kjell Eklundh, varumärkesledare på Egna Varumärken, 08-743 14 23
Coop Sveriges presstjänst 08-743 23 33

För bilder gå in på www.coop.se/bilder eller ring 08-743 23 33. Se även PM från Dibb nedan.

Coop Sverige AB bedriver dagligvaruhandel genom butikskedjorna Coop Forum och Coop Konsum. Coop Sverige AB är en del av Coop-koncernen, Nordens största dagligvaruföretag och gemensamt ägt av konsumentkooperationerna i Sverige, Norge och Danmark. Coop Sverige ABs uppdrag är att erbjuda sina medlemmar ekonomisk, ekologisk och social nytta.


 
  PRESSMEDDELANDE
Göteborg 2004-01-15


Genombrott för ekologiska bomullsprodukter

Coop först på konsumentmarknaden - första ordern värd fyra mkr för Dibb

Dibb AB, generalagenten för ekologiskt odlad bomull i Nordeuropa och producent av ekologiska bomullsprodukter, har ingått avtal med Coop om att leverera Svanen- och kravmärkta bomullsprodukter.
Initialordern är värd cirka fyra miljoner kronor för Dibb.
Coop blir därmed först i Norden med att erbjuda Svanen- och Kravmärkta bomullsprodukter direkt till konsumenter. Produkterna kommer att säljas under varumärket Änglamark.

- Det faktum att våra produkter nu blir tillgängliga direkt för konsumenter via en stor kedja är ett definitivt genombrott för ekologiska bomullsprodukter i Norden. De har tidigare mest funnits inom vissa hotellkedjor och på konferensanläggningar, säger Håkan Skoglund på Dibb, som arbetat med ekologiskt odlade bomullsprodukter sedan början av 90-talet.

Inledningsvis kommer produkterna att säljas på 32 större Coop Forum runt om i Sverige. Målet är dock att bredda försäljningen så att frottéhanddukar, örngott, lakan och påslakan av ekologiskt odlad bomull skall finnas tillgängliga hos Coop i hela Norden.

- Samarbetet med Dibb och vår nya satsning innebär att Coop fortsätter att ligga i framkant utifrån miljöaspekter. Med Änglamark har vi tidigare, till viss del, lyckats förändra konsumenternas vanor. Förhoppningen är vi skall göra det även när det gäller användning av textilprodukter, säger Tommy Järlefeldt, t.f.chef Non-food, Coop Sverige AB.

Bomull är en av världens mest besprutade jordbruksgrödor. Den ekologiskt odlade bomullen kostar något mer att framställa. Å andra sidan visar tester att kvalitén på slutprodukten blir betydligt högre och att livslängden förlängs jämfört med produkter som tillverkats av konventionellt odlad bomull.

- Vi gör en långsiktig satsning på dessa produkter, som vi tror kommer att bli en försäljningssuccé samtidigt som vi gör en insats för miljön, säger Tommy Järlefeldt.

För ytterligare information kontakta:
Håkan Skoglund, Dibb, tfn. 08-665 08 53. www.dibb.se
Tommy Järlefeldt, t.f chef Non-food Coop Sverige AB, tfn 08-743 24 86 alt 070-648 77 73. www.coop.se
Bilder för fri publicering: www.coop.se/bilder

Dibb AB levererar råbomull, garn, väv samt färdiga produkter i giftfri bomull över hela Europa. 1995 var Dibb det första och enda textilföretaget i Norden som fick rätt att använda Miljösvanen (licensnummer 339 001).
Dibb är generalagent för Texas Organic Growers Association och Texas Organic Cotton Marketing Coop.


 

 


Bomullsbranschens finaste utmärkelse till Göteborgsföretag

Dibb tilldelat "The Golden Hoe"


Göteborgsföretaget Dibb AB har tilldelats utmärkelsen "The Golden Hoe" av amerikanska bomullsbranchen. Dibb har tilldelats utmärkelsen för sina insatser och för sin framgångsrika hantering av giftfritt odlad bomull i Europa.

"The Golden Hoe" är amerikanska bomullsbranschens finaste utmärkelse och tilldelas varje år personer, företag eller organisationer som utfört betydande insatser för den amerikanska bomullsbranschen.

-Förstås mycket hedrande för oss att vi som första Europeiska företag tilldelats denna utmärkelse, säger Håkan Skoglund på Dibb, som är generalagent i norra Europa och Europas störste importör av giftfritt odlad bomull.

Traditionellt odlad bomull är en av världens mest besprutade råvaror. Men nu ökar produktionen av den giftfria bomullen lavinartat på bekostnad av den traditionellt odlade. Något som bland annat Sunwing Resorts och andra internationellt verksamma företag insett.
-Vi prioriteras av odlarna i Texas och kan därför garantera stora leveranser trots att giftfritt odlad bomull kan vara en bristvara i Europa, säger Håkan Skoglund.

Dibb började arbeta med giftfritt odlad bomull 1991. Då var intresset ganska svalt. Idag är det annorlunda. Hotell, väverier och tvätterier är några exempel på branscher som börjat prioritera den giftfria bomullen som garanterat inte heller är genmanipulerad.

-Vi ser en väsentlig ökning de närmaste åren. Att kunna berätta att man använder sig av giftfritt odlad bomull i exempelvis sina sänglinne, tamponger, eller underkläder är ett konkurrensmedel som flera företag nu börjat inse, säger Håkan Skoglund.


 

Göteborg 00-01-xx
  Genombrott för svanenmärkt bomull
-Sunwing Resort byter på 16 000 hotellsängar


Bättre och skönare kvalitet, bättre för miljön och bättre ekonomi. Det är några av fördelarna när Sunwing Resort blir först i branschen och nu ersätter allt sänglinne med produkter tillverkade av hundra procent giftfri bomull. Sänglinnet är tillverkat enligt Svanennormen och märkt med Miljösvanen.

För Göteborgsföretaget Dibb AB , som är generalagent för giftfri bomull i Nordeuropa, omsätter affären cirka 10 miljoner kronor och är den hittills största affären i sitt slag i Norden.

Sunwing Resorts målsättning är att byta allt sänglinne under en treårsperiod.
-Steget som Sunwing resort nu tar är definitivt ett genombrott för användadet av giftfri bomull i Norden, säger Håkan Skoglund på Dibb AB i Göteborg.

Sunwing Resort blir därmed först i branschen med att kunna erbjuda sina gäster sänglinne tillverkat av svanenmärkt bomull som är odlad och producerad garanterat giftfritt. Traditionellt odlad bomull är en av världens mest besprutade råvaror. Men nu ökar produktionen av den giftfria bomullen lavinartat på bekostnad av den traditionellt odlade. Dibb AB är den enda leverantören som kan garantera större leveranser.

-Vi prioriteras av odlarna i Texas och kan därför klara en så stor uppgörelse som denna med Sunwing Resort, säger Håkan Skoglund, som arbetat med giftfri bomull sedan 1991.

För Sunwing Resort innebär detta att man nu fått ytterligare en miljöpunkt till sina tidigare 100, som skall vara genomförda till år 2000.

-Eftersom den giftfria bomullen har flera fördelar tvekar vi inte. Våra tester har visat att även kvaliteten och därmed hållbarheten är bättre. Det i sin tur ger ekonomiska fördelar. Samtidigt är det miljöaspekten som har avgjort för vår del, säger Peter Grandell, produktchef på Sunwing Resort som själv hunnit med att provsova de nya lakanen.

Sunwing Resort, som har tio hotell framför allt runt Medelhavet, ingår i Ving. Sveriges största researrangör

Dibbs lakan Bäst i test. ICA Kuriren nr: 42 - 2004
Dibb's Änglamark lakan utsågs till "överlägset bäst i test" i samtliga parametrar. Krympning, längd, bredd, noppning, slitage, miljö, samt kvalitet sammantaget. Man testade samtliga stora detaljisters lakan, det enda godkända var Dibb's lakan.

Göteborg 99-03-09